Julen närmar sig och vi ser fram emot ledigheter, firanden och samvaro med nära och kära. Det är också den tid då vi vill glädja människor med presenter och överraskningar. För andra är julen inte fylld av samma förväntan och glädje. Personer med psykiska sjukdomar och funktionsnedsättningar är en utsatt grupp i vårt samhälle, inte bara genom sin ohälsa, utan även då de ofta har utmaningar på arbetsplatser eller i sociala sammanhang. Därför kan stora helger som jul vara förknippade med ökad oro och försämrad psykisk ohälsa. Mitt i detta tunga finns det dock en hel del framsteg i psykiatrisk forsning som vi i Psykiatrifonden vill ska komma fler till del!

 

Vill du också ge ditt stöd till psykiatrisk forskning och arbete mot fördomar?

Swisha 1239007501 eller klicka här för att hitta andra alternativ.

 

Läs Psyiatrifondens hela julbrev genom att klicka här.


Posted
AuthorTatja Hirvikoski