Årets vinnare av Psykiatrifondens Stora Fördomspris 2018 blev Christian Dahlström och Therese Lindgren.

Therese Lindgren är författare, influencer och youtuber. Hon nominerades enligt följande:

”Att må dåligt psykiskt är inget att skämmas över, säger Sveriges största kvinnliga youtuber. Hon blev Årets Youtuber både 2016 och 2015 och hennes hyllade videor består av allt från glada skönhetstips till tårfylld ensamhet. I sin bok fördjupar hon sig mer i sin bakgrund och varför hon ibland inte mår så bra. Hur känns panikångest? Vad kan man göra för att peppa sig själv? När ska man söka hjälp och vad finns det för hjälp att få? Hur kan någon som är så framgångsrik också må så dåligt?”

Christian Dahlström är frilansjournalist och författare som bland annat driver poddarna Sinnesjukt och Psykpodden. Hans nominering motiverades enligt följande:

”En person med egen erfarenhet som vänt situationen till något positivt och med forskning i fokus driver tesen att fördomar försvinner när vi får kunskap och när vi vågar träda fram och tala om psykisk ohälsa. Han gör detta oförtröttligt på sociala medier, i debatt, på föreläsningar och med sin bok på ett alltigenom seriöst sätt”.

Stora fördomspriset 2018 delades ut inför fullsatt Rival i Stockholm, vid Mental Health Evening. De välförtjänta applåderna för Christian och Therese var nära att lyfta taket!

Stort grattis till båda vinnarna!

Vill du stödja Psykiatrifondens arbete mot fördomar och för större öppenhet? Psykiatrifondens styrelse arbetar ideelt och som ideel fond är vi helt beroende av stöd från allmänheten, företag och organisationer.


Posted
AuthorTatja Hirvikoski