I veckan anordnade Psykiatrifonden tillsammans med Triart, Film Gotland och Stockholm Film en filmvisning och diskussion kring temat "Vad behöver föräldrar med psykisk sjukdom för att ge en trygg uppväxt". Filmklipp ur "Flickan, mamman och demonerna" av Suzanne Osten visades och användes som underlag för diskussion kring föräldraskap vid psykisk ohälsa mellan regissören och Psykiatrifondens fördomsprisvinnare Pebbles Karlsson Ambrose. Suzanne har själv vuxit upp med en mamma med schizofreni och Pebbles har schizoaffektiv sjukdom och är förälder så det blev en personlig diskussion på filmstaden Borgen i Visby modererad av Maria Larsson från Psykiatrifonden. Diskussion hade som fokus både att vi måste se barnen till de psykiskt sjuka på olika platser i samhället och att barnen även har rättigheter, samt vidare att deras föräldrar ska få bästa insatser tidigt för att kunna fungera som föräldrar. En diskussion som väckte stort intresse och som behöver fortsätta. 


Posted
AuthorTatja Hirvikoski