Cykelloppet Cycle for Change är en manifestation för natur, miljö och hälsa. Fröet till Cycle for Change startade genom en intern vadslagning inom företaget Boon Edam. Det hela handlade om Boon Edams miljöarbete, både gällande produkter och tillverkningsprocesser, men också om det ansvar som Boon Edam väljer att ta gällande hållbarhet och att tänka klimatsmart i alla led. Under ett besök i Åre slutade vadet med att en av kollegorna fick ta cykeln tillbaka hem till Stockholm! Sagt och gjort; 700 km senare var Cycle for Change fött.

Sträckan Åre – Stockholm cyklas antingen under fyra eller två dagar 4-7 augusti 2016. Anmälningsavgiften går oavkortat till välgörenhet, så pengarna skänks till Världsnaturfonden, Hjärt- och lungfonden samt Psykiatrifonden. Detta ser företaget som ett naturligt steg i sitt engagemang för klimat- och miljö, samt både fysisk och psykisk hälsa.

Psykiatrifonden sänder ett varmt tack för det viktiga stödet! Detta engagemang för forskningen framåt och minskar okunskap och stigma kring psykisk ohälsa. 


Posted
AuthorTatja Hirvikoski