Den 10 oktober, WHO World Mental Health Day, har du möjlighet att springa, jogga eller gå Mental Health Run i Stockholm! Mental Health Run är ett välgörenhetslopp på 5 km för att motverka stigmatisering av psykisk sjukdom och för att stödja psykiatrisk forskning. Loppet arrangeras av SLUP (Sveriges Läkare under Utbildning i Psykiatri), SPF (Svenska Psykiatriska Föreningen) och Suicide Zero, en ideell organisation som arbetar för att minska självmorden i Sverige.

”Det litet svalare sommarvädret är perfekt för löpträning” anser Psykiatrifondens styrelseledamot och webredaktör Tatja Hirvikoski, som kommer att springa loppet tillsammans med en god vän. ”Vi vet från psykiatrisk forskning att både motion och ett bra socialt nätverk främjar psykisk hälsa. Varför inte kombinera båda delarna och delta tillsammans med vänner eller arbetskamrater?”.


Posted
AuthorTatja Hirvikoski