-       För att flera ska nås av Psykiatrifondens arbete för minskad stigma och ökad kunskap, skapades en ny grafisk profil och hemsida http://www.psykiatrifonden.se/

-       Under året 2014 har Psykiatrifonden varit aktiv i media genom att skriva artiklar, delta i debatter och ge interjuer http://www.psykiatrifonden.se/psykiatrifonden-i-media/

-       Artikeln i Läkartidningen om underfinansieringen av psykiatrisk forskning ledde till en aktiv nätdebatt där Psykiatrifondens viktiga roll framhölls.

-       Många från Psykiatrifonden var med och formade Pufendorfsgruppen, en nordisk aktionsgrupp för att minska psykiatriskt stigma. Ett exempel på Pufendorfsgruppens arbete är den guest editorial i Nordic Journal  of Psychiatry som publicerades 2014 tillsammans med en sammanfattning i flera nordiska dagstidningar.

-       Vi har skapat flera allianser under året, bl a med Psykologförbundet, Svensk Psykiatrisk Förening och intresseorganisationer.  

-       Företagare och författare Maria Borelius föreläste om stigma på Torekov Art Center vilket kombinerades med en konstauktion där alla inkomster gick oavkortat till Psykiatrifonden.

-       På Psykiatrifondens facebooksida har vi nu över 500 följare. Hjälp oss att sprida https://www.facebook.com/Psykiatrifonden.Sverige

-       Under 2014 har vi mer än fördubblat medlemsantalet och donationerna till Psykiatrifonden. Ett varmt tack alla som bidragit!

-       Under 2015 kommer vi fortsätta arbetet med minskad stigma och ökad kunskap, kanske just med din hjälp. Gott nytt år! 


Posted
AuthorTatja Hirvikoski