Maximteatern var fullsatt när Psykiatrifonden och 1.6 & 2.6 miljonerklubben hade Mental Health Evening den 9 oktober 2017. Kvällen var fylld av personliga berättelser, underhållande toner och viktiga budskap om psykisk hälsa! Psykiatrifonden delade ut Stora Fördomspriset 2017 och Psykiatrifondens forskningsstipendiater uppmärksammades. Stort tack till alla som var med på Mental Health Evening – i oktober 2018 ses vi på en ännu större Mental Health Gala!

Här nedan kan du se bilder från Mental Health Evening.  

Foto: Cecilia Liljeton ochTatja Hirvikoski.

20171009_202409.jpg
20171009_195504.jpg
Mental Health Evening Foto Cecilia Liljeton  (5).jpg
image3.jpeg
Foto Cecilia Cia Liljeton 2.jpg
Mental Health Evening Foto Cecilia Liljeton  (17).jpg
image2.jpeg
Mental Health Evening Foto Cecilia Liljeton  (1).jpg
Mental Health Evening Foto Cecilia Liljeton  (53).jpg
20171009_195849.jpg
Mental Health Evening Foto Cecilia Liljeton  (42).jpg
image12.jpeg
20171009_201817.jpg
Mental Health Evening Foto Cecilia Liljeton  (48).jpg
Mental Health Evening Foto Cecilia Liljeton  (64).jpg
image13.jpeg
20171009_184159.jpg
Mental Health Evening Foto Cecilia Liljeton  (29).jpg

Posted
AuthorTatja Hirvikoski

Psykiatrifonden sänder ett stort varmt tack till Mental Health Run teamen i Stockholm, Storfors och Malmö för deras engagemang och fantastiska arbete igår – trots det litet kyliga regnvädret blev MHR återigen en lyckad manifestation kring den fysiska aktivitetens betydelse för psykisk hälsa. Tack även alla som sprang, joggade eller gick i går!

Imorgon kväll blir det en annan typ av manifestation: en underhållande och viktig kväll i psykisk hälsans tecken – Mental Health Evening med 1.6&2.6 miljonerklubben och Psykiatrifonden, läs mer här!

Mental Health Run teamet med loppvinnarna.

Mental Health Run teamet med loppvinnarna.

20171007_140416.jpg
Maria Larsson och Tatja Hirvikoski från Psykiatrifonden. 

Maria Larsson och Tatja Hirvikoski från Psykiatrifonden. 


Posted
AuthorTatja Hirvikoski

Oktober 2017 visar vägen mot bättre psykisk hälsa och minskade fördomar kring psykisk ohälsa.

Konstnären Johan Nyström inviger månaden med sin årliga konstauktion till förmån för Psykiatrifonden – auktionen pågår på konstnärens Facebook sida till 6 oktober (klicka här).

Spring, lunka eller gå Mental Health Run 7 okt i Stockholm (anmäl dig här) eller i Storfors för att synliggöra fysisk aktivitets betydelse för vår psykiska hälsa!

Lyssna till gripande berättelser, viktiga samtal och underhållande toner. Välkommen till en helt galet viktig kväll med Lisa Nilsson, Operation Divine, Nanne Grönwall och Stefan Einhorn m.fl. 9 okt i Stockholm Maxim Teater: Mental Health Evening – anmäl dig här!

Den 10 oktober är Världshälsoorganisationens (WHO) Mental Health Day, en dag då vi alla kan uppmärksamma frågor kring psykisk hälsa och ohälsa-  tillsammans kan vi visa vägen och ändra attityder i samhället.

Psykiatrifonden är en ideel organisation, tex får styrelsen inga arvoden för sitt arbete. Vår verksamhet är helt beroende av stöd från allmänheten, organisationer och företag – stöd Psykiatrifonden!

Swisha valfritt belopp 1239007501

Tavlan i årets konstauktion med Johan Nyström.

Tavlan i årets konstauktion med Johan Nyström.


Posted
AuthorTatja Hirvikoski

Det är redan fjärde gången som konstnären Johan Nyström auktionerar ut en tavla till förmån för Psykiatrifonden. Precis som tidigare år, går pengarna oavkortat till Psykiatrifonden för att stödja arbetet för större öppenhet och minska fördomar kring psykisk ohälsa. 

Årets tavla är rund, ca 20 cm i diameter och har en vacker fågelmotiv (se bild nedan). Tavlan är målad på mdf. Auktionen pågår till fredag den 6/10 kl 21, och bud kan lämnas på konstnärens Facebook-sida, genom att klicka här.

Om du vill veta mer om förra årets konstauktion med Johan Nyström, kan du läsa i vår blogginlägg från hösten 2016 här. I intervjun berättar Johan om sitt engagemang för frågor som berör psykisk hälsa:

-          Auktionen är mitt sätt  att hedra minnet av Björn Petterson, en fin vän och kamrat som tragiskt lämnat oss.

Som en ideel organisation är Psykiatrifonden helt beroende av gåvor och stöd från allmänheten, företag och organisationer. Psykiatrifonden vill uttrycka ett varmt tack för det viktiga stödet! 


Posted
AuthorTatja Hirvikoski

Under Mental Health Evening kommer Psykiatrifonden tillsammans med 1.6 & 2.6 miljonerklubben visa hur vi når framåt med kunskap, musik och personliga berättelser. Vi vill önska dig varmt välkommen att delta!

När: Måndagen den 9 oktober kl 18:00 - 20:30
Plats: Maximteatern, Karlaplan 4, Stockholm

Du kan anmäla dig här!


Posted
AuthorTatja Hirvikoski